Розвиток дитини без гаджетів

Розвиток дитини без гаджетів

З стрімким темпом розвитку цифрових технологій, телефон в руках маленьких дослідників вже виглядає як звична річ. Батьки дають дітям телефон за самих різних життєвих обставин і тим самим роблять малечу залежною від мультиків та відео-ігор. А коли вже помічають, що дитині важко себе займати без наявності смартфону в руках, починають бити на сполох.

Окрім того, що постійна потреба в гаджетах негативно впливає на здібності малюків грати самостійно, ще є багато ризиків для розвитку та здоров’я дошкільнят, через надмірне споглядання в екран, а саме: емоційний і психологічний розвиток; погіршення зору, фізичного стану, втрата індивідуальності, погіршення сну.

Що робити?

Безспірно, у сучасному світі, використання комп’ютерів, планшетів також є корисним, іноді незамінним в освітніх цілях, але воно повинно буди відповідним до віку дитини.  Та якщо це застосовується для дозвілля, то необхідно контролювати не тільки час проведений перед екраном, а й контент.

Для гармонійного зростання необхідно забезпечити баланс між активностями і використанням гаджетів. Пропонуйте дитині різноманітні творчі заняття – це позитивно впливає на уяву та фантазію. Пазли та настільні ігри - сприяють розвитку логічного мислення, уваги та дрібної моторики, покращують комунікативні здібності. Фізична активність допомагає зберегти здоров'я та підтримує енергію.

Набори Funny Time – це творчість та ігри одночасно!

Ми зібрали у зручний рюкзачок все, що любить малеча. Для малювання та фантазії: розмальовка довжиною 140 см, 80 яскравих наліпок, воскові олівці, самозбірний шаблон автобуса, карти-малювалки «Абетка та цифри». А щоб грати та розважатись: багаторазовий блокнот з завданнями і маркером, настільна гра «Меморі», пазл-вімбельбух з рамкою. А цікава тематика пригод захопить маленьких мандрівників у чарівний сівт власної уяви.